Jogging i skogen

by:
Tags :

De fleste jogger på vei eller stier, men det kan være mer spennende å jogge i skogen. Da får føttene trening på ulike typer underlag, og ettersom underlaget ikke er flatt, blir balansen bedre. Dessuten kan skogen by på hindringer underveis, som ting du må hoppe over eller dukke for å unngå. Dette gir en mer variert trening.

Fordeler med jogging i skogen

Den største fordelen med å jogge i skogen, er at du får frisk luft. Frisk luft er sunt for kroppen, og frisk luft er ekstra viktig når du trener, ettersom du tar dypere åndedrag. I tillegg får du gode naturopplevelser og dagslys. Du trener også flere muskelgrupper når du løper i skogen.

Ikke tren for hardt

Hardtrening kan være sunt, men bare for en som allerede er i god form. Mange mosjonister trener for hardt, og “mister dermed motivasjonen” (https://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Ti-myter-om-loping-du-kan-gi-blaffen-i-212935b.html) til å trene. Start heller rolig, og bygg opp treningen etterhvert. Trening i skogen gir deg større muligheter til variasjon, og kan dermed bidra til å øke motivasjonen.