5 tips til en herlig ferie i fri natur

by:
Tags :
Category :Uncategorized

Når sommeren eller en annen ferie står for tur, har man så mange valg. Man kan bli hjemme og slappe helt av, reise på flytur med SAS, eller feriere i Norge med den fantastiske naturen som fins her. Flere velger jo denne måten å få ny energi og lade batteriene på.

Er du av dem som bare drømmer om slappe dager i norsk natur, får du her 5 tips du bør ha med deg. Du, som alle andre, ferierer aller best i Norge. Flyene står på bakken, togene er stappfulle og problemene hoper seg opp i de store byene. Velg heller naturskjønne omgivelser langt fra allfarvei.

1. Ha alltid godt lys

Selv om du skal finne en idyllisk plass i en del av landet, vil det på et tidspunkt bli mørkt på lenger sør i landet. Med ekstralys på bilen, har du alt du trenger for å slå leir, sette opp telt og finne fram. Men best av alt, skulle uhellet være ute, kan du skifte dekk, mekke på motoren eller få kontroll langs veien. Med ekstralys blir du sett og du kan se.

2. Prøve svevetelt

En morsom opplevelse for barna er å overnatte i telt. Telt kan man sette opp nesten hvor som helst, helt gratis. Man kan også velge å telte på en campingplass. Men har du prøvd svevetelt? En helt utrolig frihetsfølelse. Ha med ekstralys for å lese spennende historier i sommer.

3. Ha med NAF-boka

De fleste unge voksne bruker digitale hjelpemidler for å finne fram. Det er bare å prikke inn stedet man skal til og så fører bilen deg fram. Men vil du lære landet ditt å kjenne, bør du ha med et skikkelig kartverk. Kanskje du trenger ekstralys for å finne plassene du skal til, men du vil garantert bli bedre kjent med landet ditt.

4. Ta det helt med ro

Mange stresser dessverre for mye i ferien. De vil rekke over alt, og ender med å ha en trasig ferie. Det er nesten så ille at de må ta seg en ferie etter ferien for å få energien tilbake. Finn en camping, et fiskevær, en seter, og bli der. Finn på ting som barna vil elske. Ikke vent at barna selv skal finne på noe. Lag noen morsomme leker som gjør at barna ikke bare sitter med mobilen.

5. Ha en god lydbokapp

Bilturer er noe av det koseligste man kan finne på i ferien. Likevel synes mange barn det er kjedelig. Derimot vil barn som lærer seg å se på naturen og bare nyte stillhet og ro, få det bedre. Gi dem muligheten til å høre en god fortelling på en lydbokapp. De kan man teste helt gratis hele sommeren.