Grønn strøm, grønn ferie – grønt liv!

by:
Tags :
Category :Uncategorized

Det er en stor overlapp mellom de som tenker miljøbevisst og ønsker å ta vare på jordkloden, og de som er bevisst på egen helse og vil ta vare på kroppen. Mange spiser for eksempel vegansk av etiske grunner, og kjører el-bil av samme begrunnelse – med et ønske om å senke forbruket, og ta vare på jorden og seg selv.

Grønnere hus

Et steg man kan ta er å investere i en termostat som for eksempel Sensibo sky. Med Sensibo sky kan du gjøre varmepumpen du allerede har smartere! Interessert i å vite mer? Trykk her: Sensibo sky for noen smarte tips.

Grønnere ferie – rekreasjon ute!

Visste du at det også finnes gode alternativer til sydenturen, som i tillegg til å gi deg rekreasjon ute, også er et grønnere alternativ? Og at cruiseskip er verstingen innen CO2-utslipp per passasjer?

Det finnes mange alternativer til syden- og cruiseturer som både gir mer kontakt med naturen, er rimeligere, og mer bærekraftige.

Tips nummer én er å legge turen til Norge. Norge er ett av få land som har en nasjonal standard for bærekraft innen reiseliv. Dette innebærer at destinasjonen som er merket med bærekraftig reisemål-merket, har forpliktet seg til å jobbe systematisk for en mer bærekraftig utvikling, at at de må dokumentere framgang på dette arbeidet hvert tredje år. Ved å velge destinasjoner med merkeordningen “bærekraftige reisemål” støtter du lokalsamfunn, og lokale tradisjoner og naturmiljø. På miljøfyrtårn finner du mer informasjon.

Et annet tips er å legge turen til noen av de store nasjonalparkene våre. Velger du telttur eller hytte-til-hytte finner du mange gode turtips på ut.no. Hva med for eksempel en firedagers rundtur på Hardangervidda, eller å gå Lysefjorden rundt? Norgesferie kan gjøres svært rimelig, og du kan se deg om etter gode turer å utforske i nærområdet hvis kjøring ikke er et alternativ i ferien.

Etter ferien – grønnere helse!

En del av å ta vare på helsen er å ta seg fri, men dette gjelder ikke bare når man er på ferie. Det er viktig å finne pusterom i hverdagen også, samt måter å ta vare på helsen. En måte å gjøre det på er å komme seg ut i naturen.

En annen måte er å trene, enten det er ute eller på treningssenter. Visste du at til og med trening på treningssenter kan gjøres grønnere?

En måte å gjøre det på, er å revurdere transporten til og fra treningssenteret. Kan du droppe bilen en dag i uken, og heller gå eller sykle? Eller enda bedre – trene ute i sommerhalvåret, og kun trene innendørs i vinterhalvåret? Det er mange måter å oppleve naturen ute på, som gir en dypere følelse av ro og sann rekreasjon, enn det et treningssenter kan gi. Noen steder kan man også prøve gruppetimer som yoga, tai chi og zumba utendørs! Undersøk litt, og du kan bli overrasket over hva du finner i ditt nærområde.