Den perfekte teltturen

by:
Tags :

Teltturer kan være litt både og. Noen ganger skinner sola og alt er helt perfekt. Andre ganger høljer det ned, og gulvet i teltet ser ut som en innsjø. Ettersom Norge har et skiftende vær, kan det være lurt å tenke gjennom når og hvor du drar på telttur.

Årstider og værforhold

Det er best å dra på telttur i Norge om sommeren. Sommeren kan også ha sine utfordringer, i form av regn og insekter, men værforholdene varierer alt etter landsdel. På Østlandet vil det ofte være relativt varmt og tørt om sommeren, mens det kan regne ganske mye på Vestlandet og langs kysten. Sensommeren og den første delen av høsten byr gjerne på mest klarvær. Det kan være fint å dra på telttur om vinteren også, men da vil utfordringen være lave temperaturer. Sjekk de gjennomsnittlige værforholdene for det valgte reisemålet.

Teltturer i fjellet

Mange nordmenn søker seg til fjellet, til urørt natur, og da er teltet en viktig følgesvenn. Det finnes utrolig mange vakre steder å dra på telttur, men husk å legge opp turen etter deltakernes erfaringsnivå. Ta alltid hensyn til den som er i dårligst form.

Teltturer med barn

Selv om mange barn liker å dra på telttur i skogen og fjellet, setter barna også pris på å være i nærheten av vannet. Legg gjerne teltturen til en campingplass. Der er det andre barn å leke med, og kanskje det er ulike attraksjoner i nærheten som dere kan besøke når det regner.

Telttur i utlandet

Å overnatte i telt kan være et billig alternativ når du reiser til utlandet. Du kan ta med eget telt, eller leie telt. Det er ikke sikkert du kan sette opp teltet der du vil i utlandet, så dette må du sjekke på forhånd.