Sykling i hverdagen og ferien

by:
Tags :

Sykling er fin mosjon, og sykkelen er også en fin måte å komme seg fram på, spesielt dersom du bor i byen eller i et tettsted. Velger du sykkelen til jobben i stedet for bilen, sparer du miljøet, og samtidig får du viktig hverdagstrening på en enkel måte. Du sparer penger på treningsstudio, og du sparer tid, for når du kommer hjem fra jobben, er dagen treningsøkt allerede unnagjort.

Bruk fantasien

Du kan bruke sykkelen til mer enn du kanskje tenker over. Kanskje du har muligheten til å sykle til butikken. Skal du handle lite, kan du henge posene på styret. Handler du mye om gangen, trenger du en kurv eller en sykkel med bagasjebrett. Alternativt kan du hekte på en tilhenger, og legge varene i den. En sykkeltilhenger er også perfekt når du skal sykle barna i barnehagen. Når barna begynner på skolen, kan du kanskje sykle sammen med dem på skoleveien. Da kan både du og barna trene litt, og samtidig har du muligheten til å lære dem om trafikkregler. Hvis du skal besøke noen som bor i nærheten, er sykkelen også et godt alternativ. Du kan ta med hele familien og sykle til naboer og slektninger. Da har barna også sykkelen tilgjengelig hvis de kjeder seg litt under besøket.

Sykkelferie

Sykkelen er også det perfekte transportmidlet i ferien. Ja, det tar litt lenger tid å komme fram med sykkel, men samtidig har du bedre tid til å nyte naturen og utsikten. Du har også muligheten til å stanse når du vil. Mange steder finnes det egne sykkelruter for turister, og hvis du reiser til utlandet, går det fint an å leie sykler der. Glem heller ikke å utforske Norge på sykkel. Været kan av og til være uberegnelig, men hvis det regner, kan du stoppe et sted og utforske lokale severdigheter.

Hvis du har med barn på sykkelferie, må du legge turen til rette for dem. Sykler du alene, eller sammen med andre voksne, kan turene være lengre og mer krevende. Dette bestemmer du helt selv. På lengre turer er det lurt å ha med en sykkeltilhenger der du kan lagre telt og annet utstyr. Men du kan også legge opp til kortere dagsturer og sykle fra sted til sted. Overnattingen kan skje i en hytte eller på hotell, alt etter hvor behagelig du vil ha det.