Derfor er frisk luft bra for deg

by:
Tags :
Category :Uncategorized

Du har kanskje ofte hørt foreldre dine si at du trenger frisk luft eller at du trenger luft når du er i en litt stressende situasjon. Hvorfor er det egentlig sånn? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor frisk luft er bra for deg.

Du kan tenke klart

Det er ingenting som er så deilig som å ha vært inne i en overopphetet buss eller i et klasserom og deretter fått muligheten til å gå ut for å puste inn frisk luft. Det føles som en helt annen verden, og det er herlig. Det er jo sånn at frisk luft faktisk kan gjøre enormt stor forskjell på kroppen vår. Du merker også dette hvis du har vært inne lenge og tar deg en tur ut. Du føler deg rett og slett som et nytt menneske.

Du kan bevege deg fritt

Er det en ting som er en god kombinasjon både for din mentale og din fysiske helse, er det å gå ut på tur. Du kan bevege deg fritt og få så mye frisk luft du bare vil. Det er så godt for deg.

Du sover bedre

Mange merker at hvis de har slitt ut kroppen sin med frisk luft og bevegelse igjennom dagen, så sover de ofte utrolig mye bedre. Dette er tilfelle for de aller fleste. Det er jo også sånn at søvneksperter anbefaler at du sover med vinduet oppe for enda bedre lufttilførsel. Man faller dessuten i dypere søvn om man sover i et kaldt rom. Dette er noe du burde gjøre hvis du ikke allerede gjør det. Det er faktisk langt vanskeligere å få sove i et varmt rom.

Vi har alle godt av frisk luft, men hvorfor mener du at frisk luft gjør deg godt? Det vil vi gjerne høre mer om.