Få med barna ut på tur

by:
Tags :
Category :Uncategorized

Det er langt ifra alle barn som elsker å gå på tur, og som frivillig foreslår å forlate barne-TV eller nettbrettet for å kjempe seg opp et fjell. Likevel vil de aller fleste foreldre gjerne ha med barna sine ut på tur, av mange ulike årsaker. Det kan både være en flott opplevelse for hele familien, men det legger også grunnen for gode vaner senere i livet. Ikke minst vil barna sikkert være helt utslitt, og sovne før mamma og pappa for en gangs skyld…

Noen tips for å få med barna ut på tur

Hva kan du gjøre hvis du opplever at barna dine helt enkelt ikke vil være med ut på tur? Å prøve å diskutere dere frem til en løsning vil nesten helt sikkert ikke være mulig, så her gjelder det å være smart:

  • For de fleste barn er det helt uinteressant at dere kan oppleve flotte utsikt og natur. Gjør gjerne hele turen til en lek, og bruk eventyr og sjokolade for alt det er verdt.
  • Noe alle barn elsker, er en trehytte. Med relativt enkle midler, du kommer langt med litt treverk, sag, hammer og spiker, kan du på kort tid bygge en fantastisk hytte. Den kan gjerne være i passe høyde, slik at barna kan leke trygt i den uten at voksne må passe på hele tiden.
  • Prøv å få med en venn eller to fra barnehagen eller skolen. Det er overraskende hvor mye lettere det er å gå langt når dere er flere. Dessuten er mange barn vant ved å gå på ganske lange turer med barnehage og skole, uten å klage. Det blir helt enkelt en mer kjent situasjon, der det er naturlig å gå på tur.
  • Sett enkle og tydelige mål for turen. Spesielt hvis det er en rute som dere har gått før, kan det hjelpe barnet med å mestre situasjonen og være med hele veien.

Sikkerhet på tur

Norsk natur er stort sett et svært trygt sted å være i. Det finnes selvfølgelig høye fjell og andre områder som definitivt ikke er rett plass for små barn, men det handler i stor grad om sunn fornuft. Ikke ta med barnet ditt til et sted der du selv ikke føler deg trygg på at han eller hun vil håndtere situasjonen.

Dere vil møte svært få farlige dyr i skogen i Norge, til nøds kan det kanskje være hoggorm som kan være en risiko for noen. Det samme gjelder for ting som går å spise i skogen, det er egentlig bare sopp som du bør ha en prat med barnet ditt om før dere begir dere ut i naturen.

Alt ligger altså til rette for flotte turopplevelser sammen med barna.