Utendørs rekreasjon

by:
Tags :
Category :Uncategorized

Nordmenn er eksperter på å bruke naturen både til trening og rekreasjon, og det viser seg i studie etter studie at naturen gjør oss godt både fysisk og mentalt. Derfor kan du aldri være for mye utendørs. Alle former for trening kan gjøres utendørs, og du trenger ikke engang å trene deg svett for å få god helseeffekt av å være ute.

Bra for kropp og sinn

Frisk luft er bra for kroppen og for hodet. Naturlig lys er også bra, både for sinnet og for å justere den indre klokken og dermed få bedre søvnkvalitet. I tillegg har nærhet til naturen en stressreduserende effekt, som også er bra for helsen. Derfor er det viktig å benytte naturen og gi turtradisjonen videre til nye generasjoner.

Utendørsaktiviteter, for eksempel gåturer i skogen, er også en fin aktivitet når du skal komme deg etter en sykdomsperiode eller en operasjon, for eksempel etter en gynekomasti eller andre kirurgiske inngrep.

Bruk naturen hele året

Det er ingen grunn til å holde seg innendørs om vinteren. Vinteren kan være en perfekt årstid for å være ute. Luften er ofte frisk og klar, i hvert fall dersom du kommer deg ut av byen, og du unngår å plages av mygg og andre insekter. Skiturer er fortsatt en populær familieaktivitet, men det er ikke nødvendig å dra på langtur for å ha det gøy om vinteren. Hva med å lage en snømann eller en snøborg, ake sammen med barna eller kaste snøball og base rundt i snøen. Alt dette er også rekreasjon og en pause fra hverdagen.

Koble deg fra

Prøv å koble deg vekk fra mobilen når du er ute på tur. Ikke sjekk sosiale medier eller send meldinger. Ikke lytt til musikk. Lytt heller til naturen, og la naturens rytme og stillhet roe deg ned. For hvis det er en ting som mangler i dagens travle samfunn, så er det stillhet. Altfor mange opplever sjelden eller aldri naturens lyder, så ta deg tid til å lytte til fugler og dyrelyder eller bare regne som faller ned på bakken.

Nyt øyeblikket

Ikke stress for å komme fra sted til sted. Det er ikke lengden på en tur som avgjør turens kvalitet. En liten tur i nærområdet kan være like spennende som en tur til utlandet. Bare ta deg tid til å se, lytte og undres. Barn er flinke til dette, så ta med deg barna på tur hvis du har noen. Eller lån med deg tante/onkelbarn. Sett deg ned og kjenn på vinden. Se på solnedgangen, se på skyene og prøv å finne ut hva de forestiller. Pust rolig og kjenn hvordan du slapper av i kropp og sinn. Dette er skikkelig balsam for hele deg.